Egy hír amire nagyon nem számítottunk.

Az alkotók évek óta beszélnek arról, hogy még mennyi ötletük van, és hogy még hány évadon keresztül futhat a TV sorozatok aranykorának egyik első szülöttjet, a The Walking Dead. A nézettségi adatok persze már rég nem hozzák a régi színvonalat, de még így is brutálisan jók a számok más sorozatokhoz képest, az AMC pedig mindenkit meglepett: 2022-ben véget ér a sorozat. Ugyebár korábban berendeltek a 10. évadhoz plusz 6 epizódot, így még az is visszavan, majd 2021-ben érkezik a 11. évad első fele, 12 rész, 2022-ben pedig a második felvonás, szintén 12 epizóddal.

De nem itt ér véget a mese. 2023-ban rögtön érkezik egy új sorozat, Scott M. Gimple és Angela Kang munkálkodnak rajta, utóbbi lesz a showrunner is. Ebben az egyelőre cím nélküli szériában Carol és Daryl fog visszatérni, csak rájuk koncentrál majd a spin-off, tehát a közönségkedvencről továbbra sem kell lemondani a nézőknek, Norman Reedus már úgyis örökké ebben a szerepben fog az emlékeinkben élni. Emellett a korábban bejelentett Rick mozifilmek is érkeznek majd valamikor, de erről továbbra sincs bővebb információ.

Tales of the Walking Dead címmel egy antológiasorozat is kezdetét veszi, ami epizódonként egy-egy történetet fog elmesélni. Ez lehet, hogy egy új karaktert mutat majd be, de az is lehet, hogy egy régi ismerős történetét mutatja be, esetleg valamilyen háttértörténetre koncentrál majd. Scott M. Gimple keze természetesen ebben is benne lesz, tehát mondhatni, jó kezekben van a franchise jövője? Jól látszik, hogy univerzumépíts zajlik, hiszen a Fear the Walking Dead nem fog megszűnni még egy darabig, és az idén érkező limitált széria, a The Walking Dead: World Beyond is erre tesz egy lépést.

A kérdés már csak az, mennyire lesz ez működőképes? Ti örültök, hogy ennyifelé tagozódik a TWD világa, vagy jobban szeretnétek, ha csak egy sorozat futna, de az igazán minőségi lenne?

 

További cikkek, hírek:

 

Comments powered by CComment