Már csak belegondolni is rossz.

A mai alkalommal egy kicsit rendhagyóbb hírrel is szolgálunk számotokra, ugyanis a napokban tettek közzé egy különleges látványtervet, melyen láthatjuk, hogy mégis milyenné válhat Szeged, a napfény városa 2050-re, ha nem figyelünk oda eléggé.

A Szeged Vision nevű weboldal osztotta meg ezeket a képeket, melyeken a város legikonikusabb helyszíneit nézhetjük meg, hogy reálisan látva dolgokat, mégis hogy nézne ki 2050-re. A végeredmény pedig igen csak durva, illetve rémisztő, ezek kívül pedig akár több ember eszébe is juttathatja egy posztapokaliptikus film helyszínét. Ha megtekintjük az alábbi képeket valószínűleg elég sok ember egy Mad Max-féle városra asszociál. Láthatjuk az Aradi vértanúk terét, ahol egyébként nem csak a rossz dolgokkal kell szembesülnünk, hiszen láthatunk levegőben árnyékoló ernyőket, vagy éppen okos szemetest, de a legnagyobb elkeseredettséget a Tisza hiánya, a lerobbant autók, illetve a száraz, sivatagos közeg adja.

szeged 2050 screenshot 20200807221816 1 original

Névtelen

Ezek képek természetesen csak elképzelések, illetve találgatások a jelenlegi helyzetből kiindulva, és nyilván senki sem állítja azt, hogy ilyen lesz a jövő, a szegedi önkormányzat csupán ezzel is fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy tudatosabb életmódot folytassunk, és figyeljünk oda jobban a körülöttünk lévő dolgokra. 

Ti mit gondoltok az alábbi témával kapcsolatban?

 

További cikkek, hírek:

Comments powered by CComment