Nagy nap ez a mai!

Hiába az elég nagy negatív kritikai visszhang: ez sem tudott keresztbe tenni a Disney legújabb "élőszereplős" rajzfilm feldolgozásának. Az eddigi legjobban nyitó 2017-es A Szépség és a szörnyetegre is rávert 11 millió dollárt Az oroszlánkirály, így 185 milliót hozott az első hétvégéjén csak az USA-ban. Ezzel pedig megdöntötte a legjobb júliusi nyitóhétvége rekordját is, melyet 2011 óta a Harry Potter és a Halál erekélyéi 2 tartott 169 millió dollárral. Világszinten összesen 531 millióval nyitott Symba kalandja, ezzel pedig garantált hogy az 1 milliárdot seperc alatt könnyedén át fogja lépni. Pláne, hogy a kritikai visszajelzések ellenére a nézőknek igenis tetszik a mozi.

Második helyen végzett a Pókember: Idegenben, aminek már csupán csak 2 millió dollárra van szüksége, hogy maga mögé utasítsa a Pókember 3-at és ezzel a legsikeresebb Póki filmé váljon. 21 milliót hozott a hétvégén, így összességben 889 milliónál tart. Reméljük, nem volt igaz a Sony által diktált paktum, ha nincs meg az 1 milliárd akkor visszaveszik a kontrollt a karakter felett, mert a bevételeknek most csúnyán keresztbe tehet Az oroszlánkirály és csak nyögvenyelősen lehet meg az álomhatár.

2019 spiderman far from home movie 2y 1280x720

A Toy Story 4 továbbra is a dobogón, 14,6 millió dollárral. A bemutató itt már több mint egy hónapja volt, tehát még ez is gyönyörű, a franchise második legsikeresebb darabját sikerült összehozni, ugyanis a Toy Story 3 utolérhetetlen. Érdemes megjegyezni hogy a TOP 3 film mindegyik Disney... És akkor végre megtörtént ez is: A Bosszúállók: Végjáték sikeresen leelőzte az Avatart! Hála az újra moziba küldésnek némi extrával, egy 10 éves rekord dőlt meg ezúttal. 2,790 milliárd dollár, lehet emésztgetni, és találgatni vajon ki tudja megdönteni majd ezt is?

Összességében így alakult az Amerikai TOP 10 (az adatok dollárban értendőek):

  1. Az oroszlánkirály (185 millió)
  2. Pókember: Idegenben (21 millió)
  3. Toy Story 4 (14,6 millió)
  4. Préda (6 millió)
  5. Yesterday (5,1 millió)
  6. Übergáz (4 millió)
  7. Aladdin (3,8 millió)
  8. Annabelle 3 (2,6 millió)
  9. Fehér éjszakák (1,6 millió)
  10. A kis kedvencek titkos élete 2 (1,5 millió)

Ti mit néztetek a hétvégén?

A cikk a boxofficemojo.com adatai alapján készült el.

 

További cikkek, hírek:

 

 

Comments powered by CComment