A sorozat házigazdája Jordan Peele

A legendás sorozat új verziója április elsején debütál majd két epizóddal a CBS All Acces streaming szolgáltatón, ezt követően pedig minden hét csütörtökén fog megjelenni egy-egy új, hátborzongató történet. Az eddigi információk alapján az első évad tíz részes lesz.

Az Alkonyzóna (The Twilight Zone) című antológia-sorozat 1959-től, 1964-ig futott az amerikai CBS csatornán, az alkotója pedig Rod Serling volt, aki házigazdaként és narrátorként is feltűnt az egyes epizódokban. Az ő helyére lép most a Tűnj el! című filmjével az Oscar díjig jutó Jordan Peele, akinek hamarosan a mozikba érkezik a legújabb rendezése is, Mi (Us) címmel. Arról, hogy az egyes epizódokat kik rendezik, egyelőre nem sok információnk van, ami már biztos, hogy A megtisztulás éjszakája: A sziget rendezője, Gerald McMurray jegyez egy részt melynek címe Rewind lesz.

Nem ez az első próbálkozás az Alkonyzóna felélesztésére. Futott egy három évadot megélt sorozat 1985-től 89-ig, valamint volt egy 2002-től 2003-ig futó negyvennégy részes sorozat is. Ezen kívül bizonyára sokan emlékeznek az 1983-ban bemutatott mozifilmre is, ami nálunk Homályzóna címen ismert, az egyes szegmenseit pedig Joe Dante, John Landis, George Miller és Steven Spielberg rendezték.

Az elmondható az összes eddigi újragondolásról, hogy bár szórakoztatóak voltak, az eredeti sorozat színvonalát sajnos nem érték el. Reméljük, hogy ezúttal másképp lesz, Peele neve pedig okot ad a bizakodásra.

Lakat Barnabás

Comments powered by CComment