A „supercut” néven emlegetett verzió így hat és fél órás lenne.

Maga a rendező lebegtette be ennek a Tarr Béla Sátántangójával vetekedő hosszúságú változatnak az ötletét, melyben több, a moziváltozatokból kivágott jelenet szerepelne, de talán olyanok is, amiket direkt ehhez forgatna le. Sajnos egyelőre nincs rá biztosíték, hogy ez a verzió valóban napvilágot fog látni, mindenesetre Muschietti komolyan gondolja a dolgot, a döntés viszont bizonyára a Warner stúdió kezében van.

Egy nemrég elhangzott interjúban két kivágott jelenet is szóba került, melyek részét képeznék ennek a maratoni hosszúságú supercutnak.

Az egyik az 1600-as években játszódik, és Pennywise eredettörténetébe engedne részletesebb bepillantást. Ez valószínűleg az a jelenet, ami már az első rész esetleges bővített változatánál is szóba került. Az akkori hírek szerint ebben az igen sokkoló szekvenciában gyermekáldozatot – konkrétan csecsemőt – mutatnak be a bohócnak.

A másik egy a rendező szerint igazán érzelmes jelenet, melyben feltűnne a Maturin nevű teknős, amire a filmekben csak utalások vannak, a könyvben azonban igen fontos szerepet játszik. (Emellett King Setét torony című eposzában is feltűnik.) Az ősi entitás azután tűnne fel, hogy Bill (James McAvoy) találkozik gyerekkori énjével és az öccsével az elöntött pincében.

pennymuschietti

Ez egy gyönyörű jelenet, de ki kellett hagynom a film ritmusa miatt. Nagyon érzelemgazdag volt, de lelassította volna a cselekményt akkor, amikor annak fel kellett pörögnie.” - nyilatkozta Muschietti.

 

További cikkek, hírek:

Comments powered by CComment